5 tips voor een low-budget trouwfeest

Met deze tips besparen jullie budget, maar krijgen toch een fantastisch feest.

1. Durf kiezen
Wat is echt belangrijk? Een trouwfeest in de lente of zomer of is november ook oké? Trouwen in het laagseizoen is immers vaak goedkoper (én unieker). Is die limousine of oldtimer bus echt een must? Of lukt het even goed met de auto’s van vrienden en familieleden? Liever een bruidstaart in 5 verdiepingen of de ambiance van een live band? Denk na over wat jullie je willen herinneren van jullie trouwfeest. Je kunt niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten… dus kies en bespaar op zaken waar jullie minder belang aan hechten.

2. Houd het intiem
Beperk het aantal gasten. We weten het: een moeilijke oefening. Maar wel eentje waar jullie het meeste geld mee besparen. Eten en drinken neemt namelijk de helft tot twee derde van het totaalbudget in beslag.

3. Wees creatief met locatie en catering
Een chique feestzaal met topcatering neemt een grote hap uit je trouwbudget. Moet het per definitie in dergelijke feestzaal? Of kunnen jullie creatiever gaan? Hebben jullie een grote tuin? Of is er leuke zaal in jullie buurt? Organiseer het feest dan daar. Een 5-gangen diner is ook geen echte must. Kijk en vergelijk het aanbod en de prijzen van verschillende cateraars!

4. Doe-het-zelf
Een beetje creatief en handig? Bespaar dan op de decoratie en ga zelf aan de slag. Ingewikkeld hoeft dat niet te zijn. Even online op zoek naar leuke decoratie-ideetjes via pinterest bijvoorbeeld. Ook op de kapper en make-up kun je besparen: doe je haar en make-up zelf. Oefen op voorhand je kapsel, zodat je op de grote dag in enkele stappen klaar bent. Die zaken zelf doen, maakt het bovendien veel persoonlijker…
5. Kleur buiten de lijntjes

De standaard huwelijksdag begint ’s morgens vroeg en duurt tot in de vroege uurtjes. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Durf die klassieke indeling te doorbreken. Schrap die namiddagreceptie en nodig deze gasten bijvoorbeeld pas ’s avonds op het dansfeest uit of laat je feest rond middernacht eindigen.
Of zoek een creatieve weddingplanner!