Hoe organiseer je het perfecte tuinfeest?

Dit artikel van Grand Events verscheen in het Sterck Magazine van april-mei 2019.

Een feest in eigen tuin is altijd heel bijzonder en uniek. Je bepaalt immers zelf de inrichting, decoratie, animatie, catering, ... Maar er komt veel bij kijken en het is niet meteen de goedkoopste manier van feesten. Met deze tips maak je er een memorabel feest van zonder onaangename verrassingen...

TENT

Ga niet uit van mooi zomerweer, want ... we leven in België. Zorg voor een tent in je tuin en werk hiervoor samen met een erkende tentenbouwer die op voorhand langskomt, de tuin opmeet en een prijsofferte maakt. Boek een looppad en plankenvloer, en zorg dat je tent afsluitbaar is voor kou, zijwind en inslaande regen. Denk ook aan verwarming, zelfs in de zomer.

Tip: regel een toiletwagen en sluit deze aan op de tent.

SFEER

Kies een thema dat bij je past, en trek dit door in alle aspecten van het feest: uitnodiging, verlichting, meubilair, bloemen en decoraties. Dompel ook de tuin onder in dezelfde sfeer. Nodig je gasten uit om een bepaalde dress code te volgen, dat levert vast en zeker mooie sfeerbeelden op.

Tip: sluit je huisdeur tijdens je feest. Zo blijft je huis schoon, en geef je dieven geen kans.

CATERING

Of je nu kiest voor foodtrucks, een walking dinner, barbecue, picnic of zittend diner, een feest in eigen tuin biedt heel wat mogelijkheden qua catering. Vraag aan de cateraar van dienst hoeveel stroom hij nodig heeft, en controleer eventueel bereikbaarheid voor foodtrucks.

PARKEERCOMFORT

Denk aan parkeergelegenheid in de buurt. Kies voor shuttles als de afstand tussen parking en feestlocatie te ver is. Een parkeerwachter kan handig zijn om te zorgen dat parkerende gasten de buren of het verkeer niet hinderen.

Tip: zorg voor rijplaten, eventueel schoenbeschermers en paraplu’s als je parkeergelegenheid in een weide voorziet en je regen verwacht.

OP-EN AFBOUW

Houd rekening met een week op- en afbouw. Eerst wordt de tent geplaatst, samen met de toiletwagen en de stroomvoorziening, en vervolgens komen alle afzonderlijke leveranciers hun goederen afzetten. Voor de afbouw geldt natuurlijk de omgekeerde volgorde.

Tip: check met de leveranciers of ze enkel leveren, of ook effectief opbouwen. Indien je zelf instaat voor de opbouw, stel dan een team samen en vergeet niet dat er achteraf ook opgeruimd moet worden.

BUREN

Heb je een DJ of een live band geboekt? Waarschuw dan de buren voor mogelijke geluidsoverlast. Of beter, nodig hen uit op je feest.

Wil je zorgeloos genieten van de voorbereidingen en het feest in eigen tuin? Doe dan beroep op een ervaren partyplanner, zoals Grand Events.

Een mooi tuinfeest start immers met een perfecte organisatie.