Voor een geslaagd feest houd je best rekening met de voedingsvoorkeuren van je gasten - 7 tips
Bij het wekelijkse bezoek aan mijn favoriete supermarkt, valt het me telkens op: het aanbod aan vegetarische en vegan producten vergroot zienderogen. Steeds meer mensen gaan omwille van klimaatoverwegingen of diervriendelijkheid anders eten. Hoe ga jij daar als organisator van een feest mee om? Hoe voorzie je dat iedereen met een blij gevoel aan je buffet staat? Hoe voorkom je dat mensen met een lege maag je event verlaten? Enkele tips:
1. Heb je een event waar mensen zich moeten registreren om deel te nemen? Vraag dan via het inschrijvingsformulier meteen naar voedingsstijl, allergieën, intoleranties, ... Zo weet je al op voorhand met wat je rekening moet houden. Indien er vrije toegang is en je deze info niet kan opvragen, voorzie dan voldoende variatie.
2. Zoek een cateraar die ervaring heeft met verschillende voedingsgewoontes en allergieën of intoleranties. Iemand die zich hierin verdiept heeft en niet enkel soep en sla zal voorschotelen aan vegetariërs maar ook die doelgroep wil soigneren.
3. Door te gaan voor plantaardige opties, zorg je meteen voor een keuze voor 3 doelgroepen nl de veganisten, vegetariërs en mensen die een lactose intolerantie hebben.
4. Een andere veel voorkomende intolerantie is glutenintolerantie. Voorzie dus ook voor mensen die geen granen mogen eten de nodige alternatieven.
5. Zijn er veel gasten met een bepaalde geloofsovertuiging? Check dan ook of je best halal, koosjer of ander type voedsel kan voorzien.
6. Zorg voor een goede aanduiding op je buffet met etiketten en symbolen zodat elke doelgroep weet welke gerechten te kiezen.
7. Check of het personeel dat de hapjes rondbrengt of de maaltijd serveert, goed gebrieft is. Zo worden gasten met vragen altijd juist geïnformeerd.
Eén ding is zeker, je gasten zullen positief verrast en dankbaar zijn.